Rusya'dan Skandal Türkiye Açıklaması

Bahar Kalkanı Harekatı sonrası Rusya 'dan skandal Türkiye açıklaması geldi. Rusya, Türkiye 'nin İdlib kentinde asker sayısını arttırdığı ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğine yer verildi.

Rusya'dan Skandal Türkiye Açıklaması

Rusya 'dan skandal Türkiye açıklaması.

Rusya 'dan Türkiye hakkında skandal bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama bu kadar da pişkinlik olmaz dedirtti. Açıklamada Türkiye’nın Suriye’nin İdlib kentinde asker sayısını artırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğine yer verildi. 

TÜRKİYE TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Rus haber ajansı RIA ’da yer alan ve son dakika olarak geçilen haberde , Türkiye’nin İdlib’de ‘çatışmadan arındırılmış bölge’ kurma anlaşması çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmediği öne sürüldü.

RUSYA 'NIN HAVA ÜSSÜNE HER GÜN SALDIRI YAPILIYOR

Bakanlık, İdlib’de ‘teröristlerin’ Türkiye’ye ait gözlem noktalarında mevzi kazandığını ve Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim hava üssüne artık her gün saldırı yapıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 5 Mart’ta Rusya Devlet başkanı Vladamir Putin’le görüşmek üzere Moskova’ya gidecek. Geçen hafta Suriye’nin İdlib kentinde Suriye ordusunun saldırısı sonucu 34 asker şehit oldu. Türkiye, bu alçak saldırı sonrası  Türkiye Bahar Kalkanı Harekatı başlatmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA