Rusya'dan Flaş İdlib Açıklaması : Türk askeri varlığı durumu kötüleştiriyor...

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri hareketliliği devam ederken, Rusya'dan konuya ilişkin tepki geldi. Moskova'dan yapılan açıklamada Türk askeri varlığının Suriye'deki durumu kötüleştirdiği öne sürüldü.

Rusya'dan Flaş İdlib Açıklaması : Türk askeri varlığı durumu kötüleştiriyor...

Esad'a bağlı militanlar ve Rusya'nın sivil bölgelerdeki saldırılarını arttırmasının ardından Rusya'dan tepki çekecek açıklamalar art arda geldi. Suriye'nin kuzeyinde Türk askerlerine yönelik saldırının ardından gerilim artarken, Ankara, yeni saldırılar olması durumunda rejime ait tüm güçlerin her yerde vurulacaını söyledi. Cumhurbaşaknı Erdoğan'ın, "Gözlem noktalarındaki ve diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum" ifadelerine Moskova'dan yanıt geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan konuya dair yapılan açıklamada, Türk askerleri ve zırhlılarının bölgedeki durumu daha da kötüleştirdiği öne sürülürken, Bakanlık açıklamasında Rus güçlerinin sivillere yönelik saldırılarının gerçekleri yansıtmadığı iddia edildi.