Rusya'dan Flaş Açıklama : ABD Böyle Devam Ederse Savaşa Yol Açabilir

 Rus vekil Leonid Slutskiy, Rusya'nın ABD'nin yaptırımlarının ilk etabını savunma sanayi sektörü için tehdit olarak görmediğini fakat ikinci etabın ikili ilişkilerin dondurulmasına hatta ticaret savaşına neden olabileceğini öne sürdü.

Rusya'dan Flaş Açıklama : ABD Böyle Devam Ederse Savaşa Yol Açabilir

Rusya Parlementosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutkiy, ABD'nin Rusya'nın Salisbury  olayında kimyasal silah kullandığı iddiasıyla Moskova'ya uyguladığı yeni yaptırımlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularına yanıt veren Slutskiy, "Rus uzmanlar yaptırımlarının ilk etabını Rusya'nın savunma sanayi sektörünü kritik derecede etkileyecek tehdit olarak görmüyor, Betvole zira biz uzun süredir ithal ürünler yerine yerli ürünlerin kullanılması üzerinde çalışıyoruz. Fakat ikinci etabın uygulanması, ilişkilerin fiilen dondurulması ve hatta ticaret savaşı anlamına gelecek. Bizim karşı adımlarımızın zamanında atılacağından aynı şekilde ve uygun yanıt verileceğinden eminim" şeklinde konuştu.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için Türkiye'nin en kaliteli memur adayı uygulaması kamu bülteni'ni indirmeyi unutmayın.

KAMUBULTENİ.COM - RUSYA