Renault 15 Bin Personeli İşten Çıkaracak

Dünya otomotiv devi Renault tarafından bir açıklama yapıldı ve 15 bin personelin işten çıkarılacağı , üretim kapasitesinin azaltılacağına yer verildi.

Renault 15 Bin Personeli İşten Çıkaracak

Otomotiv devi 15 bin kişiyi işten çıkaracak.

Dünya otomotiv devi Renault, bugün dikkat çeken bir açıklama yaptı. Tüm dünyayı ilgilendiren açıklamada, krona nedeniyle satışların azalması , üretimi,n azalması nedeniyle iş kaybı yaşandığı ve bu nedenle 15 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.

Geçici CEO Clotilde Delbos yaptığı açıklamada, "Belirsizlik ve karmaşıklık bağlamında, bu proje sağlam ve sürdürülebilir bir performansı garanti etmek için hayati önem taşıyor." derken , işten çıkarılacak personellerin 4600 'ünün Fransa'da çıkarılacağına yer verildi. 

Otomobil üreticisi, Fransa'daki dört üretim tesisinin kapatılabileceğini veya yeniden yapılandırılabileceğini ve Paris'in kuzeybatısındaki Flins'teki fabrikanın 2024'ten itibaren Zoe elektrikli hatchback'i durduracağını söyledi.

Fas ve Romanya 'da planlanan genişletilmeler durduruldu. Rusya 'daki durum ise değerlendiriliyor.

Genel olarak, Renault'nun üretim kapasitesi önümüzdeki dört yıl içinde şu anda dört milyondan 3,3 milyon araca çekilecek.

Delbos, "Genel karlılığımızı eski haline getirmek ve Fransa'da ve uluslararası düzeyde gelişimimizi sağlamak için ölçek ekonomileri üretmek istiyoruz.

Renault, 2018 yılında eski ortak Carlos Ghosn'un Japon ortakları Nissan ve Mitsubishi ile ittifakında derin yarıklar açan şok tutuklanmasından bu yana türbülansa sarsıldı.

Ghosn'un görevinden sonra halefi Thierry Bollore, birkaç ay sonra sırayla, eski Michelin şefi Jean-Dominique Senard'ın otomobil üreticisi için yeni bir rota çizmesi ve kırık ittifakı onarması için zorlandı.

Cuma günü yaptığı açıklamada Senard, "Planlanan değişiklikler şirketin sürdürülebilirliğini sağlamak için esastır." Dedi.