Rejim İdlip'i Vuruyor: 3.5 Milyon Suriyeli Daha Türkiye'ye Gelebilir

Rusya önceki gün İdlip 'i vurmaya başladı. İdlip için taarruza geçen rejim güçleri, 3.5 milyon Suriyeliyi göçe zorlamaya başladı.

Rejim İdlip'i Vuruyor: 3.5 Milyon Suriyeli Daha Türkiye'ye Gelebilir

22 gündür devam eden ateşkesi önceki gün Rusya bozdu ve Rus savaş uçakları önceki gün ABD 'nin tüm engelleme çabalarına karşı çıkmasına rağmen İdlip 'e yönelik hava saldırısını düzenledi. Edinilen bilgilere göre Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin harekata hazırlandığı esnada, İdlib'e füzeler düştüğünü dünya kamuoyuna duyurdu.

Rusya ile İran 'ın ciddi destekler verdiği Şam Yönetimi, İdlip vilayeti ile çevresindeki toprakları bölgedeki diğer unsurlardan almak için taarruza başladı. Esad karşıtı muhaliflerin sıkıştığı İdlip iline doğru Suriye Ordusu top atışına başlarken, her ihtimale karşı ordu, muhaliflerin karşı saldırısıını önlemek için bir köprüyü havaya uçurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Suriye hükümetinin yanlısı güçler tarafından dün başlayan top atışlarının bugün erken saatlerde de devam ettiği ve sabah saatlerinde İdlip 'in batı bölgesinde yer alan Cisr el Şuğur kentini de hedef aldığı ve artarak devam ettiği vurgulandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilisi Rami Abdel Rahman, bu harekat ile ilgili önceki gün bir açıklama yapmış ve Rusya 'nın İdlip 'i vurmaya başladığını söylemişti. Rahman açıklamasında, "Rus savaş uçakları 22 günlük aranın ardından İdlib'i yeniden vurmaya başladı" ifadelerini kullanmıştı.

EN ÇOK ETKİLENENLER SURİYE HALKI

Suriye rejim güçlerinin İdlip 'i vurmaya başlaması ile birlikte bölge halkı panikle kaçmaya başladı. Bu füze saldırılarından en çok etkilenen Suriye halkı, Esad 'ın saldırılarından kurtulmak için göç hazırlığına başladı. Göç hareketleri için hazırlanan bölge halkı, Kuzey 'de bulunan güvenli bölgelere doğru hareket edecek.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan rapor ile Türkiye tarafından yapılan araştırmalarda, İdlip operasyonunun devam etmesi durumunda 3.5 milyon kişi mülteci olup göç edecek ve bu kişilerin ilk durağı Türkiye sınırı olacak.

Kamubulteni.com | Ankara