Ramazan Bayramı Namazı ile İlgili Fas'ta Yeni Karar! Evlerde Kılınacak

Fas'ta yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde camilerin kapalı olması nedeniyle Ramazan Bayrmaı namazının evlerde kılınmasına yönelik fetva verildi.

Ramazan Bayramı Namazı ile İlgili Fas'ta Yeni Karar! Evlerde Kılınacak

Fas Yüksek İlim Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'un yayılma tehlikesine karşık Ramazan Bayramı namazlarının evlerde kılınmasının caiz olduğu belirtildi.

Son verilere göre 194 kişinin hayatını kaybettiği Fas'ta, şimdiye kadar 7 bin 133 kişide koronavirüs vakası tespit edildi. Dünya genelinde kovid-19 vaka sayısı 5 milyon 115 bin 213'e yükselirken, virüsün ilk kez tespit edildiği Aralık ayından bu yana dünya genelinde hayatını kaybeden kişi sayısı 330 bini geçti.

Şimdiye kadar kovid-19 teşhisi konduktan sonra iyileşenlerin sayısı ise 2 milyon 40 bin 386 olarak açıklandı. Kovid-19 nedeniyle en fazla ölüm ABD, İngiltere ve İtalya'da görüldü.

YEMEN'DE DE BAYRAM NAMAZI EVDE KILINACAK

Yemen'de de Ramazan Bayramı namazı için çağrılar gelmiş, Yemen Vakıflar Bakanı Ahmet Atıyye, yeni tip koronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla halkı Ramazan Bayramı namazını evlerde kılmaya çağırmıştı. Atıyye, "Herkese, bayram sevincini cenaze mevsimine dönüştürmeme çağrısı yapıyorum. Sosyal mesafe bugün dini bir sorumluluk haline gelmiştir. Evinizde namaz kılın. Bayram namazında bir araya gelmeyin ve virüsün yayılmasına sebebiyet vermeyin." dedi. Bayram namazının sünnet, toplumun salgından korunmasının ise farz olduğunu belirten Atıyye, salgının yayılmasının önlenmesi yönünde tüm müslümanların elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

KAMUBULTENİ - DÜNYA