Ramazan Ayında İlk Sahur ve İftarı Yapacak Şehirler

Milyonlarca Müslümanın sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayı geldi. İki senedir pandemi gölgesinde geçen Ramazan ayı bu sene teravihlerin camilerde kılınmasıyla daha keyifli bir hal alacak.

Ramazan Ayında İlk Sahur ve İftarı Yapacak Şehirler

Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan ayı geldi. Bu gece sahura kalkacak vatandaşlar ilk orucunu tutacak. Ülke genelinde 90 bin camide teravih namazı kılınacak.

Vatandaşların Ramazan ayında en çok merak ettiği konulardan biride imsak ve sahur vakitleri oluyor. Bu sene ilk ilk imsak yarın saat 04.14’te Iğdır’da yaşanacak. İftarını ilk açacak şehir ise 18.35’de Iğdır ve Hakkari olacak. İlk gününde son iftarı açacak şehirler ise 19.46’da Çanakkale ve Edirne olacak.

Ramazan ayında ilk gün en uzun süre oruçlu olacak şehirler 14 saat 27 dakika ile Kırklareli ve Sinop olacak. En kısa oruç tutacak şehir ise 14 saat 12 dakikayla Hatay olacak.

Teravihler Bu Sene Camide

İki senedir pandemi nedeniyle teravihe hasret kalan vatandaşlar bu sene teravih namazlarını camilerde kılabilecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ramazan ayı boyunca irşat faaliyetlerimizi büyük oranda yüz yüze gerçekleştireceğiz. Beş vakit namazda olduğu gibi teravih namazı da camilerimizde cemaatle kılınacaktır" açıklaması yapmıştı.