Putin Dünyanın Beklediği Flaş Açıklamayı Yaptı

Son Dakika. Putin, dünyanın beklediği mesajı paylaştı ve işgalin gerekçesini açıkladı.

Putin Dünyanın Beklediği Flaş Açıklamayı Yaptı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Zafer Günü'nde Ukrayna işgalinin kendilerince gerekçesini açıkladı. 74 gündür Ukrayna’yı işgal içinde olan Rusya 9 Mayıs Zafer Bayramını Kutluyor. Kızıl Meydan’da yapılan kutlamalara katılan Putin, "Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır. Savaşmaya da devam edeceğiz’’ diyerek Ukrayna'yı işgal kararını savundu. Rus lider, Batılı ülkelerin Rus topraklarına işgale hazırlandığını ileri sürdü ve "Başka planları vardı, bizi dinlemediler. NATO bizim sınırlarımıza tehlike yarattı" dedi

Ukrayna’nın Nükleer Planı Vardı

Zafer Kutlamasındaki konuşmasında savaşın gerekçelerinden bahseden Putin, "Şimdiye kadar düşmanlarımızla birçok savaş verdik. Ordumuzun cesaretinden ve savaşa katılanların çocukları ve torunlarının cesaretlerinden biz de övünüyoruz. Küresel savaşın dehşetini durdurmak için elimizden geleni yapma görevimiz var. Rusya hep denklik ilkesini savunmuştu. Kırım'da ve Donbas'ta topraklarımızı ele geçirmek istediklerini biliyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah planları vardı, NATO çevremizde yayılıyordu. Bu ülkemiz için bir tehdit haline gelmişti. Bölgede askeri altyapıyı her geçen gün artırdılar. Sınırlarımıza her gün daha çok yaklaştılar. Tehlike her gün artıyordu. Verilecek tek doğru karar buydu. Egemen bir devletin alabileceği tek doğru kararı aldık" dedi.

Rus Askerleri Kendi Toprakları İçin Savaşıyor

Batı ülkelerine yüklenen Rus lider, "Batı Rusya'yı dinlemek istemedi, başka planları vardı. Rusya askerleri ve Donbas askerleri kendi toprakları için savaşıyor. Bu nedenle 2. Dünya Savaşı'nın verdiği dersleri asla unutmamalıyız. Bugün bizler için hayatını kaybedenleri anıyoruz. 2014'de Odessa'da ölenleri de anıyoruz, NEO-Nazi'lerin elinde can verenleri de anıyoruz. Ukrayna'da bağımsızlığımız için yapmamız gerekeni yaptık. Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır. Savaşmaya da devam edeceğiz. Düşmanlarımız uluslararası terörizmi bize karşı kullanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bizi Bölmeye Çalıştılar

Savaş gerekçelerini kendi lehlerine yorumlayan Putin, ‘’Burada Kızıl Meydan'dayız, omuz omuzayız. Donbas'tan da gelenler çatışmanın ortasından gelenler de var. Bizim aramızı açmaya çalıştılar bölmeye çalıştılar ama başaramadılar. Birbirimizi koruyoruz. Erkek kardeşler kız kardeşler olarak birlikteyiz. Babalarınızın büyüklerinizin savaştığı gibi birlikteyiz. Çünkü en büyük değer vatanımıza karşı birlik olmak, korumak. 2.Dünya Savaşı'nda Nazileri yenenler yine mücadelede’’ dedi.