Pompeo'dan Flaş 'Cemal Kaşıkçı' Açıklaması: Doğrudan Bağ Yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Pompeo, Suudi Prens Selman ile Cemal Kaşıkçı cinayeti arasında doğrudan bağ olmadığını öne sürdü.

Pompeo'dan Flaş 'Cemal Kaşıkçı' Açıklaması: Doğrudan Bağ Yok

ABD Senatosu, gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni oturum düzenledi. Oturumun sonunda açıklamalarda bulunan Mike Pompeo, Suudi Veliaht Prens Selman'ı savundu. Suudi Prens'in ülkesini reformist bir istikamete soktuğunu, Cemal Kaşıkçı'nın vahşice katledilmesine yönelik emrin Selman'dan geldiğine dair net bir rapor olmadığını iddia eden Pompeo, Kaçıkçı cinayetinin tam olarak aydınlatılmasından sonra Trump yönetiminin cezai önlemler alacağını söyledi.

Pompeo , ABD Senatosunun Suudi Arabistan için Kaçıkçı cinayeti ile Yemen iç savaşı hakkında bir tasarı hazırladığını da aktardı.

Pompeo, Suudi ajanlar tarafından İstanbul'daki Başkonsoloslukta boğularak katledildikten sonra eritilerek yok edildiği öğrenilen Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayet emrinin Selman tarafından verildiğine dair net bir kanıt olmadığını, bu cinayette Selman'ın doğrudan bağının olduğunun belgelenmediğini söyledi.