Polonya,SMA Hastalarının İlaçlarını Karşılayacak

Polonya SMA hastalarının tedavi sürecinde kullanılan dünyanın en pahalı ilaçlarından birini karşılayacak. İnsan vücudunda sinirleri besleyen nötonların üretilmesini engelleyen bir genetik bozukluk neticesinde ortaya çıkan SMA hastalığının tam olarak kanıtlanmış kesin bir tedavi yöntemi yok! Yine de insanlar eldeki bilimsel veriler ve tıbbi gereklilikler gereği bir takım ilaçları almak ve kullanmak zorunda kalıyor. Tedavi için gereken ilacın fiyatı ise çok pahalı. Durum böyle olunca hergün sosyal medyada çar

Polonya,SMA Hastalarının İlaçlarını Karşılayacak

Polonya, yeni doğan bebekler ile 6 aylığa kadar olan SMA hastası bebeklerin gen tedavisi için gerekli olan ücretlerin devlet tarafından karşılanacağı bildirildi. Zolgensma dünyanın en pahalı ilacı olarak biliniyor. Tedavisi mümkün  gibi gözükmeyen bu hastalıkla mücadele eden bebekler için bir mucize de bu ilaç. Çok az da olsa normal bir yaşam şansı bulunuyor.  Polonya Sağlık Bakanı bu çok pahalı olan ilacın ücretinin de devlet tarafından ödeneceğini duyurdu.

Bu da SMA hastaları anneler için büyük bir umut oldu. Zira Polonya'da çok SMA hastası vakası var. Her yıl birçok bebek SMA hastası olarak doğuyor. Ayrıca Bakan tedaviyi destekleyici başka ilaçların üretilmesi için çalışmaları desteklediklerini ve bu yöndeki faaliyetlerini arttırdıklarını cümlerine ekledi.