Polonya'da Barlar, Restoranlar, Lokantalar Açıldı, Açık Alanlarda Maske Yasağı Kaldırıldı

7 aydır kapalı olan bar ve restoranların açıldığı Polonya'da dışarıda maske yasağının da kaldırılmasıyla polonyalıların yüzleri gülmeye başladı.

Polonya'da Barlar, Restoranlar, Lokantalar Açıldı, Açık Alanlarda Maske Yasağı Kaldırıldı

Polonya hükümetinin başlangıçta sadece dış mekanlar için müsaade ettiği bar, restoran ve lokantalarla ilgili iznin duyurulmasının ardından çok sayıda Polonyalı yasağın sona ereceği gece yarısından önce ilgili mekanların yanına giderek beklemeye başladı.

Varşova'nın merkezindeki barlarla dolu popüler mekanlarda yoğunluk görülürken, garsonlar siparişlere yetişmekte gülük yaşadı.

Restoran, bar ve kafe işletmecileri nihayat para kazanmaya başlamalarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirirken, uzun süredir işsiz olan çalışanların da yüzleri güldü.

Polonya'da açık alanda maske kısıtlamalarının sona ermesine rağmen , toplu taşıma ve kapalı alanlarda kısıtlamalar sürecek. 

Polonya'da bugüne kadar 2 milyon 851 bin 911 koronavirüs vakası tespit edilirken, ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 71 bin 609 olarak kayıtlara geçti.

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmaya başlanan ülkede ölü sayılarında ise büyük bir düşüş görülmüyor.

Ülkede son 24 saatte 2 bin 896 vaka tespit edilirken, 298 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.