Pakistan'da Karakola Yapılan Bombalı Araç Saldırısında 23 Askerimiz Hayatını Kaybetti

Pakistan Halkla İlişkiler Servisleri (ISPR), bugün erken saatlerde ülkenin kuzey bölgesinde bir karakola yönelik gerçekleşen 6 kişilik terör grubu saldırısını duyurdu. Bu acı dolu saldırı sonucunda 23 askerimiz hayatını kaybetti ve karakolun tamamen yıkılmasıyla büyük bir kayıp yaşandı. ISPR tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyen 6 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Pakistan'da Karakola Yapılan Bombalı Araç Saldırısında 23 Askerimiz Hayatını Kaybetti

Saldırı Anı ve Detayları

ISPR yetkilileri yaptıkları açıklamada, "12 Aralık günü, Daraban bölgesindeki bir karakola karşı gerçekleştirilen saldırıda, 6 kişilik terörist grubunun erken saatlerde saldırıya geçtiği tespit edilmiştir. Karakolun savunması teröristlerin girişimleri sonucunda etkili bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, teröristler patlayıcı yüklü bir aracı karakol alanına sokmak zorunda kalmış ve ardından bombalı bir intihar saldırısı düzenlemişlerdir. Patlamaların etkisiyle bina çökmüş ve birçok askerimiz hayatını kaybetmiştir. Toplamda 23 cesur askerimiz bu acı dolu olayda yaşamını yitirirken, saldırıyı düzenleyen 6 terörist ise etkili müdahale sonucunda öldürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Olayın Ardından Gelişen Durumlar

Bu saldırı sonrasında, ülke genelinde güvenlik önlemleri artırılmış ve bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Halkın güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtilirken, saldırının detaylı bir şekilde araştırılması için ilgili birimler çalışmalarını sürdürmektedir.

Sonuç Olarak

Bu tür terör saldırıları ülke genelinde derin üzüntüye sebep olmakla birlikte, ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olma zamanıdır. Kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, ülkemizin birlik ve beraberliği adına daha sağlam adımlarla ilerlemeyi temenni ediyoruz.