Netanyahu Ateşkese Yeşil Işık Verdi, Filistin Sağlık Bakanı İsyan Etti!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 30 günü geride bıraktı. Başbakan Binyamin Netanyahu, ateşkes için Filistinli grupların elindeki esirlerin serbest bırakılmasını şart koştu. Netanyahu, bu talebini "hem düşmanlarına hem de dostlarına" iletti.

Netanyahu Ateşkese Yeşil Işık Verdi, Filistin Sağlık Bakanı İsyan Etti!

Uluslararası Toplumun Sesleri

Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, uluslararası topluma "İnsanların 30 gündür katledilmesi yetmedi mi?" çağrısında bulundu. Keyle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve medeni değerleri hiçe saydığını vurguladı.

İnsanlık Dramı

Saldırılar sonucunda, 4 bin 800'den fazla çocuk olmak üzere 9 bin 700'den fazla kişi şehit oldu. Sağlık personeli de bu acımasız saldırılarda hayatını kaybetti. Hastaneler, ibadethaneler ve okullar dahil her yer hedef alındı.

israilden-kara-operasyonu-silah-dep-son-gelisme-5fd6.jpg

Acil Yardım Çağrısı

Keyle, hastanelere yardım, ilaç ve yakıt akışının güvenli bir şekilde sağlanmasının hayati bir önem taşıdığını belirtti. Ancak İsrail'in, yaralıları taşıyan ambulansları kasıtlı olarak hedef alarak, Mısır'a tedavi için Refah Sınır Kapısı'na geçişlerini engellediğini ifade etti.

İsrail'in Saldırıları: Bilanço

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları devam ederken, kayıplar giderek artıyor. Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk Hastaneleri gibi büyük sağlık tesisleri saldırılara maruz kalıyor. Yüzlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

Çatışmaların Sonucu

8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda, 60 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri yaşamını yitirdi. Bu çatışmaların sonucunda bölgedeki gerginlik artmaya devam ediyor