MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan Doğu Türkistan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda Doğu Türkistan'daki insanlık suçuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çin hükümetince işgal edilen Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin toplama kamplarında milli şuur ve bilincinin yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Akçay, "Uygur Türklerinin talebi, sadece ve sadece yaşam ve temel insan haklarının garanti altına alınmasıdır" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan Doğu Türkistan Açıklaması

MHP'Lİ AKÇAY'DAN DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI

MHP Manisa milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık suçuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğu Türkistan'daki asimilasyon politikası ve işkencelere dikkat çeken Akçay, Uygur Türklerinin kültürel kimliğinin baskı altında olduğunu, eğitim kampları adı altında düzenlenen kamplarda Uygur Türklerinin milli şuur ve direncinin yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

UYGUR TÜRKLERİ, ABD İLE ÇİN ARASINDAKİ GÜÇ MÜCADELESİNİN ENSTRÜMANI DEĞİLDİR

MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik zulüm kamuoyunun gündeminde kalmaya devam etmektedir. Uygur Türklerine yönelik sistematik bir baskı ve zulüm yapılmaktadır. Seksen yıl önce, işgal sırasında, 1949'da Doğu Türkistan'daki nüfus oranı yüzde 87 iken 2010'dan bu yana bu oran yüzde 45'e kadar düşmüştür. Sadece nüfus itibarıyla değil, bölgedeki Uygur Türklerinin kültürel kimliği de büyük bir baskı altındadır. "Eğitim" adı altında düzenlenen kamplarla Doğu Türkistan'ın millî şuuru ve direnci yok edilmeye çalışılmaktadır. Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin talebi, sadece ve sadece yaşam ve temel insan haklarının garanti altına alınmasıdır, başka bir talepleri de yoktur. Durum bu olmakla birlikte, unutulmamalıdır ki emperyalist bayraklar altında, Amerikan Bayrağı'nı arkasına alarak Doğu Türkistanlılar için hak arayışı da mümkün değildir, doğru da değildir. Uygur Türkleri, ABD ile Çin arasındaki güç mücadelesinin enstrümanı da değildir, olmamalıdır ve olmayacaktır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA