Mesut Özil'den Doğu Türkistan'daki Çin Zulmüne Tepki Gelmişti! Arsenal'den Skandal Açıklama

Dünyaca ünlü Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'in, Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin sesini duyurmak için paylaşımda bulunması ingilizleri huzursuz etti. Çin'in Doğu Türkistan'da gerçekleştirmeye çalıştığı soykırıma dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken, Özil de Doğu Türkistan'daki işkence ve kötü muameleye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mesut Özil'den Doğu Türkistan'daki Çin Zulmüne Tepki Gelmişti! Arsenal'den Skandal Açıklama

Sosyal medya hesabından Çin'lilerin Doğu Türkistan'daki müslüman Uygur Türk'lerinin dini inançlarını aşağıladığı ve asimile politikasını sürdürdüğüne yönelik hatırlatmada bulunan Mesut Özil, "Kur'an-ı Kerim yakıyorlar, camileri kapatıyorlar. Okullarını yasaklıyorlar. Din adamlarını öldürüyorlar.Erkekler kamplarda tutuluyor, aileleri Çinli adamlarla yaşamaya zorlanıyor. Kadınlar Çinli erkeklerle evlendirilmek zorunda bırakılıyor. "Fakat Müslümanlar sessiz. Bu konuda kimsenin sesi çıkmıyor. Orada yasaklılar." şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Arsenal ise Mesut Özil'in paylaşımının ardından, "Mesut Özil'in sosyal medyada yaptığı yorumlar üzerine Arsenal açıklama yapma ihtiyacı duymuştur. Paylaşılan şey, Özil'in kendi görüşüdür. Arsenal bir futbol kulübü olarak siyasi konulara karışmama konusundaki çizgisini korumakta kararlıdır" şeklinde bir mesaj yayımladı. Yüzbinlerce Müslüman Türk'ün asimile edilmesi, vahşice katledilmesi, müslüman Türk kadınlarına tecavüz edilmesi, ibadet özgürlüklerinin kısıtlanması, yurtlarından edilmelerine yönelik 'Siyaset' tanımlamasıyla işin içinden sıyrılan Arsenal'e büyük tepki geldi.