Macron Onayladı: Fransa Ülkü Ocaklarını Kapatma Kararı Aldı

Fransa'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre İçişleri Bakanı Gerald Darmanın, Bozkurtlar hareketinin feshedildiğini söyledi.

Macron Onayladı: Fransa Ülkü Ocaklarını Kapatma Kararı Aldı

Son dakika: Fransa , Bozkurtlar hareketini feshetti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanın bir açıklama yaptı. Twitter adresi üzerinden bir açıklamada bulunan Darmanın , Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un imzalaması üzerine Bozkurtlar hareketinin feshedildiğini söyledi. Konunun Bakanlar Toplantısında gündeme geldiğini ve bu kararın Cumhurbaşkanı tarafından da onaylaandığını ifade eden Darmanın, toplantı sonrası açıklama yaptı ve yayımladığı kararnamede Bozkurt Hareketi'nin kuruluşundan bu yana şiddet olaylarına karıştığı, Türkiye'de birçok kez mahkum edilen Abdullah Çatlı ile bağlantılı olduğu, Kürt ve Ermenilere karşı şiddet eylemlerine başvurduğu belirtildi.

Darmanın açıklamasında, "Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Bakanlar Kurulu'nda "Bozkurtlar" hareketi feshedildi. Sunduğum kararnamede detaylandırıldığı üzere, ayrımcılığa ve nefrete teşvik ediyor ve şiddet eylemlerine karışıyor. Okumak" ifadelerini kullandı.