Macaristan Başkanı Orban'dan Çarpıcı Açıklama: Ukrayna, AB'ye Uzak Bir Işık Yılı Mesafesinde!

gelecek aylarda ciddi siyasi mücadelelerin beklediğini vurgulayarak, "Önümüzdeki aylarda Avrupa seçimlerine kadar ciddi siyasi mücadeleler bizi bekliyor. Ukrayna'ya verilen yanlış müzakerelere başlama sözünü düzeltmek de bizim görevimiz olacak, çünkü Ukrayna şu anda Avrupa Birliği'nden çok uzakta. Avrupa Birliği, yaşlanan bir beden gibi zayıflıyor. Bedenin bir kısmı ağrımaya başlar, bu ağrı geçmez, alışırsınız.

Macaristan Başkanı Orban'dan Çarpıcı Açıklama: Ukrayna, AB'ye Uzak Bir Işık Yılı Mesafesinde!

Bir sonraki ağrı gelir, geçmez, ona da alışırsınız. Buna tekrar tekrar alışırsınız ve yavaş ama kararlı adımlarla hareket etme yeteneğiniz daralır, canlılığınız azalır. Bugün Brüksel'deki durum da aynıdır. Dünya yenilenirken, tazelenirken ve ivme kazanırken, Brüksel'in Avrupa modeli eskidi. Eğer yeni rüzgarları yakalayamazsak, Avrupa gemisi kaçınılmaz olarak yavaşlayacaktır" şeklinde konuştu.

Zorlu Zamanlar ve Net Hedefler

Orban, "Son zamanlarda zorlu bir dönemden geçtik. Sel felaketleri zorlu oldu, göçmen akını zorlu geçti ve COVID dönemi kimsenin yaşamak istemeyeceği kadar zorlu geçti. Ancak bunların hiçbiri son iki yıl içindeki Rusya-Ukrayna savaşı, yaptırımlar, enerji krizi ve hızla artan enflasyon kadar zorlu olmadı. Dostlarım, zor durumların üstesinden net hedefler belirleyerek gelinebileceğini biliyorsunuz. Durum ne kadar zor olursa, hedefler de o kadar net ve belirgin olmalıdır. İşte bu nedenle biz de kendimize net hedefler ve özel amaçlar belirledik" ifadelerini kullandı.

Brüksel'e Karşı Duruş

Orban, Macaristan'ın birçok alanda kararlı bir duruş sergilediğini belirterek, "İlk bakışta gözlemlenebileceği üzere, Macaristan kendisini güçlü bir şekilde savunuyor ve direniyor. Çünkü Brüksel bürokratlarının manipülasyonuna, göçmen akınına, cinsiyet propagandasına, savaş yanlısı ideallere, hazırlıksız bir şekilde AB üyeliğine ve giderek komünist hatta Jakoben izler taşıyan yeşil ideolojilere karşı direniyoruz. Egemenliğimize karşı yapılan yabancı müdahalelere ve aynı zamanda Soros imparatorluğundan gelen Brüksel ve Washington saldırılarına karşı kendimizi savunuyoruz" şeklinde konuştu.