Kürsel Ekonomi 'Koronavirüs' ile Tehdit Altına Girdi

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) koronavirüs endişesiyle 2020 yılında küresel ekonomik büyümenin tahmininde düşüşe giderek puanı 2.4'e çekti.

Kürsel Ekonomi 'Koronavirüs' ile Tehdit Altına Girdi

OECD tarafından yayımlanan 'Koronavirüs : Dünya ekonomisi risk altında' isimli ekonomik görünüm ara değerlendirme raporunda dikkat çekici veriler yer aldı.

Raporda, koronavirüsün şu ana kadar dikkate değer ekonomik aksamalara neden olduğuna vurgu yapılırken, Çin'in üretimindeki azalışın küresel ekonomi üzerinde kendisini hissettirdiği, küresel ekonomik görünümde belirsizliğin yükseldiğine dikkat çekildi. 

Çin'den yayılan salgının Çin'de bu senenin ilk çeyreğinde zirve yapması, diğer ülkelerde de ılımlı seyretmesi ve kontrol altına alınması halinde, küresel ekonomik büyümenin geçtiğimiz yıla göre 0.5 puan düşeceğine yer verilen raporda, bu senaryo çerçevesinde küresel ekonomik büyüme tahmininin 2.4 puana çekildiği, 2021 puanının ise 0.3 puan arttırılarak 3.3'e yükseldiği belirtildi. 

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNİ 0.3 PUAN DÜŞÜRÜLEREK 2.7'YE ÇEKİLDİ

OECD raporunda Türkiye'nin bu seneki büyüme tahmini 0.3 puan düşürülerek yüzde 2.7'ye çekilirken, 2021 yılına ilişkin tahmin ise 0.1 puan artış göstererek 3.3 puan oldu.