Koronavirüs Salgını Büyüyor! İran 70 Bin Hükümlüyü Serbest Bırakacak!

Son dakika... İran'da koronavirüs salgını nedeniyle 237 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, İran hükümeti 70 bin hükümlünün koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Koronavirüs Salgını Büyüyor! İran 70 Bin Hükümlüyü Serbest Bırakacak!

Çin'in Vuhan kentinde çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılarak binlerce ölümü ve vakayı beraberinde getiren koronavirüs İran'da büyük paniğe neden oluyor.

Fars Haber Ajansı'na konuşan Ahvaz Cundi Şahpur Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Ferhad Ebul Nejadiyan, Huzistan'da kısa süre içerisinde koronavirüsten korunmak için sahte içki tüketen 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. İran Yargı Erki Gulam Hüseyin İsmaili, 3 Mart'ta yaptığı açıklamada koronavirüsün yaılmasının engellenmesi amacıyla 54 bin tutuklunun ev hapsine gönbderileceğini söylemişti.

Bugün yapılan açıklamada 70 bin hükümlünün daha salgının önlenmesi amacıyla serbest bırakılacağı kaydedildi. Yeni tip koronavirüs Katar'da da paniğe neden oluyor. Katar'da kovid-19 tedbirleri kapsamında ikinci bir duyuruya kadar ülke genelinde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.