Korona Virüsünün Ardından Yeni Salgın! 5 Ülkede 41 Ölü

Corona virüsü dünya genelinde korku salmaya başlarken yeni bir virüs daha ortaya çıktı. Nijerya'da başlayan salfının ardından 41 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Korona Virüsünün Ardından Yeni Salgın! 5 Ülkede 41 Ölü

Lassa virüsü hakkında merak edilenler açıklandı. Batı afrikada görülen akut viral bir hastalık olan vbirüs Lassa , ilk olarak Nijerya'nın Lassa bölgesinde görüldüğü için hastalığa Lassa Ateşi ya da Lassa Virüsü ismi verildi. Etken Arenaviridae ailesine mensup, tek iplikli bir RNA virüsü olan Lassa ateşi, Multimammate rat olarak bilinen bir memeli kemirgen vasıtasıyla yayılmaya başladı.

Lassa virüsünün insanlara bulaşmasının en çok gıda ve solunum yoluyla olduğu öğrenilirken, ilgili kemirgenlerin idrarı ya da dışkısıyla temas ile başladığı sanılıyor. Lassa Ateşi belirtileri tipik olarak virüsle temasın 1-3 hafta sonrasında ortaya çıkıyor. %80 hastada semptomların hafif ve tanı konulamaz halinde olduğu öğrenildi.

Klinik olarak teşhisi zor olan virüsün Sierra Leone, Liberya, Gine ve Nijerya’yı kapsayan bölgelerde görüldüğü öğrenilirken, hastalıktan korunma için gıdaların uygun şartlarda saklanması ve temizlik kurallarına riayet edilmesi tavsiyesinde bulunuluyor. İlgili bölgelere seyahatin ardından hasta hissedenlerin mutlaka bir hekime danışarak , seyahat hakkında hekimi bilgilendirmesi tavsiyesinde bulunuluyor.