Korona Aşısını Üreten Şirket Hacklendi: Aşı Verilerine Siber Saldırı

Son dakika haberi: Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Pfizer ile Bintech tarafından üretilen aşının belgelerinin hacklendiğine yer verildi.

Korona Aşısını Üreten Şirket Hacklendi: Aşı Verilerine Siber Saldırı

Korona aşısının üreten şirket hacklendi.

Pfizer ve BioNTech işbirliğinde üretilen koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika haberi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre söz konusu şirketin Avrupa İlaç Kurumu'na siber saldırı gerçekleştiği ve siber saldırı sonucu koronaya karşı geliştirilen aşının belgelerine giriş yapıldığına , belgelere hackerların erişim sağladığına yer verildi. 

AB'de ilaç ve aşı değerlendirmesi ile onaylanmasında sorumlu olan Hollanda merkezli olan EMA, şirketin hack saldırısından saatler önce bir siber saldırı olduğunu söylemişti. Ancak söz konusu saldırı hakkında bir detaya yer verilmemişti. Bu açıklamadan sonra Pfizer ve Biontech siber saldırı olduğunu duyurdu. 

Hem EMA'ya hem de Pfizer ile Biontech'e yapılan siver saldırı sonrası soruşturma başlatıldığı açıklandı. Avrupa İlaç Kurumu tarafından başlatılan soruşturma derinleştiriliyor. Edinilen bilgilere göre siber saldırıların korona aşısı onaylanma sürecine etki etmeyeceğine yer verildi. 

ONAY NE ZAMAN?

EMA, Biontech ve Pfizer'in Kovid- 19 aşısıyla ilgili kararını 29 Aralık'a kadar, ABD'li Moderna'nın aşısı ile ilgili kararını da 12 Ocak'a kadar vereceğini açıklamıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA