Komşuda Yer Yerinden Oynuyor Onlarca Ölü Yüzlerce Yaralı

Komşu Irak’ta sular durulmuyor. Yaşanan çatışmalardan en büyük zararı gören halk oldu. onlarca ölü yüzlerce yaralı var.

Komşuda Yer Yerinden Oynuyor Onlarca Ölü Yüzlerce Yaralı

Irak’ta Şii siyasi ve dini lider Mukteda es-Sadr’ın siyaseti bırakmasıyla beraber ortalık adeta savaş alınan döndü. Sadr’ın destekçileri sokaklara dökülürken çatışmalar yaşanmaya başlandı. Destekçilerin hükümet sarayını basması nedeniyle ülke genelinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tüm Gece Silah Sesleri Susmadı

Mukteda es-Sadr’ın destekçilerinin sokağa dökülmesiyle çatışmalar gittikçe hızlanmaya başladı. Güvenlik güçleri ile Sadr’a bağlı silahlı milisler arasında gece boyunca yoğun çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalar nedeniyle Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilirken devlet kurumları da tatil edildi.

En Az 20 Ölü 350 Yaralı

Sadr haber kaynaklarına göre çatışmaların yaşandığı bölgelerde ölü sayısının en az 20 olduğu belirtildi. Bunun yanında 350’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralananlar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Açlık Grevine Başladı

Irak’ta Şii siyasi ve dini lider Mukteda es-Sadr, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Siyasi işleri bıraktığımı ve siyasetten tamamen çekildiğimi ilan ediyorum. Babamın mezarı, tarihi eser kurumuyla Sadr ailesinin müzesi hariç tüm kurumları kapatma kararı aldım" ifadelerini kullandı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası telefonlara çıkmayan Sadr’ın açlık grevine başladığı belirtildi. Sadr’ın sağ kolu Hasan Azari, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Liderimiz, şiddet ve silahlı çatışma bitene kadar açlık grevine başladı" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /