Kıbrıs'ta Art Arda Patlamalar

Son dakika haberi: KKTC 'de Girne 'de art arda patlamalar meydana geldi. Askeri bölgede mühimmat deposunda meydana gelen patlamalar nedeniyle bölge boşaltıldı.

Kıbrıs'ta Art Arda Patlamalar

Son dakika: Kıbrıs 'ta art arda patlamalar.

KKTC 'de Girne 'de bir mühimmat depoasunda art arda patlamalar meydana geldi. 

Güvenlik nedeniyle bölgeye yakın olasn bir otel ve civardaki evler tahliye ediliyor. 

MSB 'DEN AÇIKLAMA GELDİ

MSB tarafından patlamalar ve daha sonra çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada yangının kontrol altına alındığına yer verildi. Bakanlıktan olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, patlamaların gece  01.30 sıralarında mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenden dolayı gerçekleştiği  bildirildi.

İşte o açıklama:

"Patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır"

ÇATALKÖY 'DEKLİ ASKERİ BİRLİKTE

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre patlamaların , Girne'nin Çatalköy bölgesindeki askeri birlikte meydana geldiği bildirildi. Askeri bölge içerisinde bulunan koruluk alanda çıkan yangında alevler mühimmat deposuna sıçradı. Bölgedeki askerler hemen bölgeden uzaklaştırılırken olay yerine ekipler çağrıldı. Depoda ise patlamalar art arda medyana geldi. Patlamalar sonucu alevler oldukça yüksek boyutlara ulaştı. 

Alevlerin gökyüzünü aydınlattığını söyleyen yetkililer, olay yerine sağlık ve itfiaye ekiplerinin geldiği ve olaya müdahale ettiğini aktardı. 

Olaydan kısa süre sonra KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay şu açıklamayı yaptı:

"Girne’nin doğusunda kısa bir süre önce maalesef askeri bölge içerisinde bir cephanelikte yangın çıkmış ve arka arkaya patlamalar meydana gelmiştir. Gerek askeri yetkililerimiz, gerekse polis genel müdürlüğü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. Sağlıklı bilgiye ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım.”

Gazetecilere bilgi veren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Belli bir mesafede tedbir almak ve patlamaların bitmesini beklemek gerekiyor. Öyle bir olay ki bu, itfaiye aracı ile de yangına müdahale edemiyorsunuz. Bu gece oldu, gündüz de olsa helikopter ile müdahale edemiyorsunuz zira tehlikeli olabiliyor. Birinci öncelik can güvenliği, ilgili makamlar da bunun gereğini yerine getirdiler. Maddi hasar noktasında da kırılan camlar var. Bunların yaraları sarılır. Her olumsuzluktan geleceğe dönük olumlu dersler çıkarmak bizim görevimiz. Bu olayda da bunu yapmak gerekecek, bunun yeri ve zamanı da şimdi değil. Hepimize geçmiş olsun” dedi.