Kazakistan'da Kar Fırtınası Alarmı! OHAL İlan Edildi

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da kar fırtınası nedeniyle OHAL ilan edildiği açıklandı. Kardeş ülke Kazakistan'ın Meteorolojik Hizmeti, saniyede 20 metreye ulaşan kar fırtınasının yarına kadar süreceğini bildirdi.

Kazakistan'da Kar Fırtınası Alarmı! OHAL İlan Edildi

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da kar alarmı. Kazakistan Meteorolojik Hizmeti'nden yapılan bilgilendirmede fırtınanın yarına kadar süreceği uyarısı yapılırken, Nur Sultan Valiliği tarafından yapılan bilgilendirmede eğitim öğretime ara verildiği, uçuş tablosunda şehir çıkışlı uçuşların iptal edildiği belirtildi. Kazakistan İçişleri Bakan yardımcısı İlyin, düzenlediği basın toplantısında başkentte kar fırtınası nedeniyle OHAL ilan edildiğini belirterek, "Olağanüstü hal ilan edilmesinin nedeni, insanların zamanında evlerine ve iş yerlerine ulaşmasında, onlara gıda ve sağlık hizmetlerinin verilmesinde yaşanan sorunlar" dedi.

Ülkenin 6 eyaletinde de OHAL ilan edilmesine ilişkin komisyon toplantıları yapıldığını belirten İlyin, hava şartlarına göre ilgili bölgelerde de OHAL ilan edilebileceğini vurguladı. Bölgede görev yapan kurtarma ekipleri , üniversitelerde eğitim saatleri ve kurumlarda mesainin kısaltılması çağrısında bulundu.