Kapıların Açılmasının Ardından Avrupa'da Suriyeliler Paniği Başladı

Son dakika haberi: Suriyelilere Avrupa kapılarının açılmasının ardından Yunanistan ile Bulgaristan'da panik başladı. Panik basına geceden bu yana yansıdı.

Kapıların Açılmasının Ardından Avrupa'da Suriyeliler Paniği Başladı

Kapıları açtık Yunan ve Bulgarlar tutuştu.

Rejimin alçak saldırısı ile 33 kahraman askerimiz şehit oldu. Hain saldırı sonrası bir açıklama yapıldı ve Türkiye 'deki mülteciler için Avrupa kaplarının açıldığına yer verildi.

Jandarma, polis , sınır kapısı ve sahil güvenlik ekiplerine gönderilen yazıda, kara ve deniz yolu ile avrupaya geçmek isteyen mültecilere izin verileceği bildirildi. Bunun ardındna Suriyeliler Avrupa yollarına düştü. 

AVRUPA SESSİZ

Alçak saldırı sonrası Avrupa gazetelerinde yer alan haber dışında bir gelişme yok. ABD, NATO ve BM Türkiye 'ye destek açıklaması yaparken Avrupa ülkelerinden henüz bir açıklama gelmedi. 

Kendi halkını katleden, onları yerlerinden yurtlarından eden rejime engel olmak , bölgedeki terörü kaynağında kurutmak için bulunan Türk ordusuna düzenlenen hain saldırı sonrası Türkiye, kapıları açtı.

Mültecileri serbest bırakması, sınırda yoğunluğa sebep oldu.Kaynak:Ensonhaber)

BASIN TUTUŞTU

Edirne’den Yunanistan’a akan mülteci kalabalığı, Yunan ve Bulgar medyasında büyük yankı uyandırdı. Gazeteler, haber siteleri mülteci akınını son dakika olarak girdi. 

İLK 300 MÜLTECİ GECE SINIRDAN GEÇTİ

“Türkiye kapıları açtı”, “Suriyeli mülteciler ülkemize geliyor” başlıklarını atan ve bu haberleri son dakika olarak kendi vatandaşlarına sunan gazeteler, panik ve korkuyu açığa vurdu.  Yunan medyası, ilk 300 mültecinin sınırlardan geçtiğini duyurdu.

BULGARLAR DA YAZDI

Türkiye'nin, mültecilere Avrupa kapılarını açması Bulgaristan medyasında da geniş yer buldu.

Ülke basınında çıkan haberlerde, üst düzey bir Türk yetkilinin, "Suriyeli mültecilerin kara veya deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmasını engellememeye karar verdik." ifadelerine yer verildi.