Joe Biden'in Skandal Sözleri Sonrası Trump'tan İlk Açıklama

Joe Biden 'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki skandal açıklamaları sonrası Trump 'tan ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Trump , Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var dedi.

Joe Biden'in Skandal Sözleri Sonrası Trump'tan İlk Açıklama

Biden 'in sözleri sonrası Trump 'tan ilk açıklama geldi.

ABD Başkanlık seçimlerinde Trump 'ın rakibi olan Joe Biden'in Aralık 2019 'da yaptığı açıklama geçtiğimiz gün gündeme geldi ve skandal açıklama tepki çekti. Bu açıklama sonrası Trump 'tan ilk sözler geldi. 

Trump, perşembe günü Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile bir görüşme yapacağını söyledi ve görüşmenin içeriği ile ilgili gelen soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Irak'tan büyük oranda askerimizi çektik. Bu saçma, sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz. Aslında ta en başında oraya hiç gitmemeliydik. Bence oraya gitmek tarihimizde verilmiş en kötü karardı, ülkemiz Orta Doğu'da hiç olmamalıydı."

ERDOĞAN AÇIKLAMASI

Amerika 'nın  Afganistan ve Suriye gibi ülkelerden de askerlerini geri çektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes 'bu korkunç' dedi. Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var." ifadelerini kullandı.

FELAKET OLMADI

Trump, herkesin Suriye'den çıkarlarsa "felaket" olacağını söylediğinin ancak ortada bir felaket olmadığının altını çizdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA