İYİ Parti'den 'Doğu Türkistan' Çağrısı : Duyarsız Kalamayız

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu , TBMM Genel Kurulu'nda Doğu Türkistan'da Çin zulmü yaşayan soydaşlarımızla ilgili çağrıda bulundu.

İYİ Parti'den 'Doğu Türkistan' Çağrısı : Duyarsız Kalamayız

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda ve parti grup toplantısında Doğu Türkistan ile ilgili hassasiyetlerini dile getirdiklerini, bu konuda çözüm için meclisin duyarsız kalmaması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında sık sık '300 milyonluk dev bir aile' olarak soydaşlarımızı dile getirdiğini, meclisin Doğu Türkistan konusunda daha ciddi, etkin, fark edilebilir bir irade gösterme konusunda mecburiyeti olduğunu söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, "Geçen hafta Meclis Genel Kurulunda ve parti grup toplantımızda Doğu Türkistan'la ilgili bir hassasiyet irsal ettik. İfade ettiğimiz bu çerçeve içerisinde dünyanın muhtelif yerlerinde bu acıyı paylaşmış olmamızdan dolayı mukavemet kazanan bir dünya kardeşinizin Meclisten daha gür bir ses beklediklerini ifade etmek istiyorum. Doğu Türkistan hassasiyet göstermemiz gereken bir yerdir. Cumhurbaşkanının konuşmalarında "300 milyonluk dev bir aile" diye tarif ettiği bu mesuliyet alanımızın, kardeşlik mecburiyetimizin bugünlerde en fazla kendisini göstermek zorunda olduğu yerle alakalı konuşuyorum. 300 milyonluk dev bir ailenin 30 milyonu muhasara altındadır. Dolayısıyla, bu mevzuda Meclisin çok daha ciddi, etkin, duyulabilir, fark edilebilir bir irade göstermek mecburiyeti vardır. Bu, Meclisimizin izzet şeref borcudur." şeklinde konuştu.