İşte Saldırı Anı: Ermenistan'dan Gence'ye Alçak Saldırı 2'si Çocuk 12 Kişi Şehit Oldu (Azerbaycan Gence Nerede)

Son dakika haberi: Ermenistan, gece yarısı Gence 'ye saldırdı ve sivilleri katletti. Azerbaycan 'a yönelik düzenlenen alçak saldırıda 2 'si çocuk 12 kişi şehit oldu.

İşte Saldırı Anı: Ermenistan'dan Gence'ye Alçak Saldırı 2'si Çocuk 12 Kişi Şehit Oldu (Azerbaycan Gence Nerede)

Ermenistan 'dan alçak saldırı.

EAzerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes imzalanmasına rağmen Ermenistan alçak saldırılarına ara vermiyor. Gece 1.00 civarında Ermenistan, Azerbaycan 'ın Gence kentine füze saldırısı düzenledi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı Hikmet Hacıyev, alçak saldırı sonrası bir açıklamada bulundu ve  “Ateşkesin arkasına sığınan Ermenistan ordusu savaş suçu işlemeye devam ediyor. Gence ve Mingaçevir kentleri füze saldırılarına maruz kaldı. Ermenistan’a yeni füze sistemleri getirildi ve hemen Azerbaycan’da sivillere karşı kullanıldı. Gencede can kayıpları arasında sivillerde var. 20'den fazla ev yıkıldı." 

""Azerbaycan’ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan’ın füze saldırısı altında. İnsani ateşkese yönelik vicdansız çağrıların Ermenistan’ın bu savaş suçlarını görmesi gerekir."

TÜRKİYE 'DEN TEPKİ

Alçak saldırı sonrası Türkiye 'den art arda tepkiler geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şunları söyledi:

Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül şu ifadeleri kullandı:

Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak

Zehra Zümrüt Selçuk şunları söyledi:

Ermenistan’ın masum sivillere yönelik alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz. #Gence’de işlenen insanlık suçu görmezden gelinemez. Kardeş Azerbaycan’ın her daim yanındayız.

GENCE NEREDE?

İşte Gence 'nin haritadaki yeri: