İsrail, Rehineleri Kurtarmak İçin Gazze'ye Kara Operasyon Başlattı!

İsrail kara güçleri, 17 gündür bombaladığı Gazze'ye girdi. Yapılan açıklamada, ''Militanları yok etmek ve kaçırılan kişileri bulmak için kara güçleri Gazze'ye girdi'' denildi.

İsrail, Rehineleri Kurtarmak İçin Gazze'ye Kara Operasyon Başlattı!

Gazze'deki Son Gelişmeler: İsrail'in Operasyonu ve Rehine Durumu

İsrail'in 7 Ekim'den Beri Devam Eden Harekatı

Gazze, 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail'in hava saldırılarına maruz kalmaktadır. Bugün itibariyle, söylentilerin aksine, İsrail kara operasyonunu başlatmıştır. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Rehineleri kurtarmak amacıyla sınırlı bir kara operasyonu gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştır.

Hamas'ın Kapsamlı Operasyonu ve İsrail'in Karşılığı

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da bu saldırılara onlarca savaş uçağıyla yanıt vermişti. Okullar, evler ve camiler hedef alınmış, en sonunda sivillerin sığındığı bir hastane vurularak yüzlerce insanın hayatı kaybedilmişti.

savas.jpeg

Hamas'ın Elindeki 222 Rehine

Saldırılar 17. gününe girerken, İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlatacağı söylentileri dolaşıyordu. Bugün, bu beklenen gerçekleşti ve İsrail ordusu, Hamas tarafından rehin alınan vatandaşları kurtarmak üzere Gazze'ye girdiğini duyurdu. Ordu Sözcüsü Hagari, "Militanları etkisiz hale getirmek ve kaçırılan kişileri bulmak için Gazze Şeridi'ne girdik. Esirlerin serbest bırakılması ve ailelerine teslim edilmesi için her türlü yöntemi kullanacağız" açıklamasında bulundu. İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas tarafından rehin tutulduğu doğrulanan kişi sayısının 222 olduğunu belirtti. Sözcü, rehineler arasında yabancı uyrukluların da bulunduğunu, onların kimliklerinin tespit edilmesinin ve ailelerine haber verilmesinin zaman alabileceğini ifade etti.

Can Kaybı 5 Bin'e Yaklaştı

İsrail, gece boyunca Gazze'ye bombardıman düzenledi. Kentin her tarafı enkaza dönerken, ara sıra hava saldırıları da devam etmektedir. 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 700'e yaklaşmış