İsrail, Günlük Saldırılara 4 Saatlik Ara Verecek!

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Koordinatörü John Kirby, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki saldırılara günlük 4 saatlik ara vereceğini ve bu süre zarfında Gazze sakinlerine güvenli güney bölgelerine ulaşmaları için iki insani koridor açılacağını duyurdu.

İsrail, Günlük Saldırılara 4 Saatlik Ara Verecek!

Aktif İletişim: NSC Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'den Detaylar

NSC Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, dün düzenlenen basın toplantısında telekonferans yöntemiyle yaptığı açıklamalarda, İsrail ile aktif bir şekilde görüştüklerini belirtti. Gazze'nin kuzeyinde günlük 4-5 saat boyunca açık kalacak iki insani koridorun olacağını aktaran Kirby, bu koridorların, Gazzelilerin saldırıların yoğun yaşandığı kuzeyi terk etmelerini sağlamak amacıyla kullanılacağını söyledi.

İki İnsani Koridor: Güvenlik ve Kaçış Yolları

Kirby, koridorlarla ilgili olarak, "Birincisi, artık insanların Gazze'nin kuzey kesimindeki tehlike bölgelerinden kaçmasına olanak tanıyan iki insani koridor olacak. Son birkaç gündür her gün dört ila beş saat arasında açık olan bu türden ilk koridor, şimdiden binlerce insanın kara operasyonlarının ana bölgesinden uzakta, güneydeki daha güvenli bölgelere ulaşmasını sağladı" dedi.

2023/10/23/savas-abd.jpeg

Sahil Yolu Boyunca Güvenli Kaçış Rotası

İkinci koridor ise sahil yoluna paralel olarak uzanacak ve binlerce kişinin güneydeki daha güvenli bölgelere ulaşmalarına imkan tanıyacak. Koordinatör Kirby, "Sahil yolu boyunca uzanan ikinci rota, daha fazla insanın güneydeki daha güvenli bölgelere ulaşmasını sağlayacak" diye ekledi.

İsrail'in Saldırılara Ara Verme Kararı

Kirby, İsrail'in saldırılara günlük 4 saat ara verme kararıyla ilgili olarak şunları belirtti: "İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki bölgelerde her gün dört saatlik duraklamalar uygulamaya başlayacak. Bu duraklamaların üç saat önceden duyurulacağını anlıyoruz. İsrailliler, duraklama süresi boyunca bu bölgelere herhangi bir askeri operasyon yapılmayacağını ve bu sürecin bugün başlayacağını ifade ettiler."