İsrail, Gazze ve Lübnan'da Hamas Komutanını Hedef Aldı!

İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde gerçekleşen operasyonda Hamas'ın Deyr el-Belah Taburu'nun lideri Vail Asfa'nın öldürüldüğünü açıkladı. Aynı zamanda Lübnan'da Hizbullah'a ait unsurlar da hedef alındı.

İsrail, Gazze ve Lübnan'da Hamas Komutanını Hedef Aldı!

Hamas Lideri Vail Asfa'nın Sonu

İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, terörist Vail Asfa'nın Deyr el-Belah Taburu'nun lideri olarak belirlendiği ve başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Asfa, merkezi kamplardaki diğer komutanlarla birlikte 7 Ekim'deki saldırıda Nahaba teröristlerini İsrail topraklarına göndermekte rol almış ve yeni saldırılar planlamıştı.

israil-yine-sivilleri-hedef-aldi-goruntuler-16487717-3893-m.jpg

Hizbullah'a Karşı Kararlı Mücadele

Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan topraklarından yapılan atışlara karşılık vererek terör örgütü Hizbullah'a ait hedefleri vurdu. Hedefler arasında teknolojik araçlar, silah depoları, fırlatma pozisyonları ve terörist altyapıları bulunmaktadır.

Bu operasyonlar, İsrail'in ulusal güvenliğini koruma amacıyla gerçekleştirilmiştir. Hedeflerin belirlenmesi ve operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması, İsrail Hava Kuvvetleri'nin uzmanlığının bir göstergesidir