İsrail, 7 Ekim'de Hamas ile Karşılaşan Medya Kahramanlarını Gözlemledi!

İsrail hükümeti, 7 Ekim saldırılarıyla ilgili olarak uluslararası medya organları Associated Press, CNN International, New York Times ve Reuters adına çalışan bağımsız Gazzeli foto muhabirlerinin olay yerinde bulunduğunu iddia etti.

İsrail, 7 Ekim'de Hamas ile Karşılaşan Medya Kahramanlarını Gözlemledi!

Dürüst Gazetecilik'in İddiaları

İsrail'i etkileyen gazetecilik ve medyada ideolojik önyargılarla mücadele misyonunu üstlenen Dürüst Gazetecilik adlı sivil toplum kuruluşu, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarında Associated Press, Reuters, CNN International ve The New York Times gibi medya kuruluşlarında serbest çalışan Gazzeli foto muhabirlerinin Hamas ile yerleşim yerlerine sızdığını ve saldırıları belgelediğini öne sürdü.

Salıdırının Planlaması ve Belgelendirilmesi

Sivil toplum kuruluşu, dört Gazzeli foto muhabirinin isimlerini vererek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hamas'ın İsrail'e yönelik 7 Ekim saldırısını çok uzun zamandır planladığı artık aşikar: Saldırının boyutu, acımasız hedefleri ve devasa belgelemeyi yıllarca olmasa da aylarca hazırlandı. Her şey dikkate alındı – konuşlanmalar, zamanlama ve vahşeti paylaşmak için vücut kameralarının ve cep telefonu videolarının kullanılması."

Gazetecilerin olay yerinde olmasının ve sabahın erken saatlerinde sınırda belirivermelerinin "Önceden bir koordinasyon olmaksızın mı gerçekleşti, yoksa planın bir parçası mıydılar?" sorularını sorgulayan sivil toplum kuruluşu, o güne dair fotoğraflara da yer verdi.

İsrail Hükümeti'nin Standı

İsrail hükümetinin X platformundaki sosyal medya hesabı ise sivil toplum kuruluşunun açıklamasını bir görselle paylaşarak AP, CNN, NY Times ve Reuters muhabirlerinin 7 Ekim saldırılarında Hamas ile olduğunu iddia etti.

Bu iddiaların ardında yatan gerçekler ve detaylar ilerleyen süreçte daha fazla aydınlatılacaktır