İran'dan ABD'ye Sert Mesaj: Gemilerini Vuracağız

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Selami, Basra Körfezi'nde İran'a ait sivil ya da askeri deniz araçlarının güvenliğinin tehdit edilmesi durumunda ABD'ye ait savaş gemilerinin vurulmasına yönelik emir verdi.

İran'dan ABD'ye Sert Mesaj: Gemilerini Vuracağız

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'de yer alan habere göre Selami, mülkiyeti hakkında İran ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ihtilaf yaşanan Basra Körfezi'ndeki adaları ziyaret etti.  ABD Başkanı Trump'ın, "Basra Körfezi ve çevresindeki ABD donanmasına ait gemilerin taciz edilmesi halinde İran güçlerine ait hücumbotlarının vurulması." emrine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selami, İran'ın ulusal güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditlere kararlı ve en etkili şekilde yanıt vereceklerini söyledi.

"BİZ DE EMİR VERDİK"

Selami, "Biz de denizdeki askeri birimlerimize, İran'ın sivil ya da askeri gemilerinin güvenliğinin tehdit edilmesi halinde terörist ABD ordusunun gemilerini vurma emri verdik.Geçen haftaki olayda denizdeki ABD askeri birimlerinde operasyonel karışıklık ve düzensizlik gözlemledik. ABD gemileri tehlikeli davranışlarıyla lojistik gemilerimizi rahatsız ettiler." diye konuştu.

"İSTİKRARSIZLIĞIN ASIL FAKTÖRÜ ABD'DİR"

İran Savunma Bakanı Hatemi, 17 Nisan'da Basra Körfezi'ndeki gerilime ilişkin, "Basra Körfezi'nde istikrarsızlığın asıl faktörü, dünyanın diğer tarafından İran'ın sınırlarına gelen ve temelsiz iddialar ortaya atan Amerikalıların işgalci ve yasa dışı varlığıdır." demişti.