İran'da Korona Virüsten 50 Kişi Öldü Haberi Gündeme Bomba Gibi Düştü

Son dakika haberi: İran 'da bir haber ajansı, Korona virüsü nedeniyle 50 'den fazla kişinin öldüğünü yazdı. İşte korona virüsünde son durum.

İran'da Korona Virüsten 50 Kişi Öldü Haberi Gündeme Bomba Gibi Düştü

Son dakika : İran 'da 50 kişi öldü iddiası.

Tüm dünyaya yayılan corona virüs son olarak İran 'da kendini göstermişti. İran 'ın Kum kentinde görülen corona virüsü burada kısa sürede çok sayıda kişiye bulaştı. 

İlk gün 2 , daha sonra 4 ve 8 kişinin öldüğü olaylar sonrası korkutan bir açıklama geldi. İran'ın yarı resmi haber ajansı İRNA adlı kuruluş bir son dakika haberi geçti. Söz konusu haberde , sadece ülkenin Kum kentinde corona virüsü nedeniyle 50'den fazla insanın öldüğü bildirildi.

DÜNYADA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Corona virüsünden ölen kişi sayısı tüm dünyada 2 bin 619 oldu. Toplam vaka sayısı ise 79 bin 434 olarak açıklandı.

İşte virsün dünya üzerindeki yayılma haritası.

VAN'DA SONUÇLAR NEGATİF ÇIKTI

TTB tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Van 'daki virüs karantinasının sonuçlandığını ve sonuçlardan virüs çıkmadığı belirtildi.  TTB, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların “halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğunu” vurguladı.

Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın yerel yönetimlerle işbirliği yapmasının önemine dikkat çeken TTB, “Alandan edindiğimiz bilgiler sağlık kuruluşlarında koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşandığını göstermektedir” diyerek uyarılarını sıraladı:

  • Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir.
  • Hastalığın tanısı acil olduğundan etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılmalıdır.