İran'da 2 Günde 232 Kişi Öldü

İran 'da son günlerde art arda büyük olaylar meydana geldi. Kasım Süleymani 'nin ABD tarafından öldürülmesi sonrası 232 kişi daha öldü.

İran'da 2 Günde 232 Kişi Öldü

İntikam alacağız diyen İran,  ABD 'li hariç birçok kişiyi öldürdü.

Geçtiğimiz hafta tüm dünyayı sarsan bir suikast yapıldı. ABD tarafından düzenlenen saldırıda ,  İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani 'yi hedef aldı. Düzenlenen füze saldırısı sonucu Kasım Süleymani öldürüldü. 

Adeta paramparça olan Kasım Süleymani 'nin cansız bedeni geçtiğimiz gün toprağa verildi.

İNTİKAM YEMİNLERİ EDİLDİ , KIRMIZI BAYRAK ASILDI

Bu suikast sonrası İran 'dan sert açıklamalar, savaş çağrısı geldi. Savaş anlamına gelen kırmızı bayrağın çekildiği İran 'da birçok isim intikam yeminleri etti ve ABD askerlerinin öldürüleceğini söyledi. 

ABD ÜSLERİNİ VURDU

Bunun ardından geçen gün İran, ABD üslerini hedef aldı ve füze yağmuruna tuttu. İran 'dan yapılan açıklamada 80 ABD askerinin öldürüldüğü söylenirklen ABD, bir askerlerinin bile zarar görmediğini söyledi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

Bu saldırı sonrası Trump bir açıklama yaptı. Savaş ilanının geleceği bildirilen açıklama yumuşak geldi ve İran ile müzakere yapılması çağrısı geldi

YÜZLERCE SİVİL ÖLDÜ

Kasım Süleymani 'nin cenaze töreninde ve sonrasında İran 'da yüzlerce kişi öldürüldü. 

CENAZEDE 56 ÖLÜ

Kasım Süleymani 'nin cenaze töreni sırsında büyük izdiham çıktı. Düzenlenen cenazeye yoğun katılım sağlayan İranlılar üst üste çıktı. Kefenden parça koparmaya çalışan İranlılar bir birini ezdi ve 56 kişi bu izdihamda hayatını kaybetti.

176 ÖLÜ

Çarşamba günü ise İran , Ukrayna'ya giden Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağına saldırdı ve uçağı düşürdü. Yolcu ve mürettebat olmak üzere toplamda 176 kişi hayatını kaybetti. İran, bu sabah yaptığı açıklamada uçağı yanlışlıkla düşürdüklerini belirtti.

YANLIŞLIKLA VURMUŞLAR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "İran'dan diplomatik kanallar yoluyla resmi özür, tazminat bekliyor ve sorumluların ceza almasını istiyoruz" dedi. Devrim Muhafızları Komutanı, Ukrayna uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı "Hava savunma operatörümüz uçağı Cruise füzesi sandığı için yanlışlıkla için vurdu" dedi.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu olaylar hakkındaki yorumlarınızı yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA