İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani : ABD'liler Büyük Bir Strateji Hatası Yaptı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin General Kasım Süleymani suikastiyle büyük bir hata yaptığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani : ABD'liler Büyük Bir Strateji Hatası Yaptı

İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron telefonda görüştü.

İkili , telefon görüşmesinde son gelişmeleri değerlendirirken, Kasım Süleymani'nin DEAŞ'a yönelik verdiği mücadeleyle AB ve bölge halkı üzerinde 'Büyük bir hakkı olduğunu' söyleyen Ruhani, "Süleymani'nin DEAŞ'a yönelik arttığı adımlar olmasaydı bugün Avrupa ülkeleri büyük bir tehditle karşı karşıya kalacaktı. ABD'nin bu adımı Irak'ın egemenliğine de yönelik. Irak halkına hakaret ve affedilemez bir cinayet. ABD'liler Süleymani'yi öldürecek kadar büyük bir stratejik hataya düştü. Bu cinayetin sonuçlarından ABD'deki yönetim sorumlu. ABD'liler bilmelidir ki güvenlikleri ve çıkarları bölgenin tamamında tehlikeli şartlarla karşı karşıya. ABD , kendini bu cinayetin sonuçlarına karşı korıyamayacak" dedi.

Bölgenin güvenliğinin yine bölge ülkelerince sağlanabileceğini söyleyen İran Cumhurbaşkanı, İran'ın bölgede savaş ve güvensizlik istemediğini ancak kendi egemenliğini savunma konusunda geri adım atmayacağını söyledi.