İnsani Destek Hız Kesmeden Devam Ediyor! Bakan Uraloğlu: Gazze'ye 13 Ekim'den Beri 214 Ton Yardım Ulaştırdık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filistin halkına yönelik yapılan insani yardımların devam ettiğini belirterek, 13 Ekim'den itibaren 214 ton insani yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştırıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Filistin Büyükelçiliği'nin düzenlediği etkinlikte, önemli açıklamalarda bulundu.

İnsani Destek Hız Kesmeden Devam Ediyor! Bakan Uraloğlu: Gazze'ye 13 Ekim'den Beri 214 Ton Yardım Ulaştırdık!

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun Filistin Halkına Destekleri

İnsani Yardım: 214 Ton Malzeme 10 Uçakla Taşındı Uraloğlu, İsrailli yetkililerin uluslararası hukuk önünde sorumlu tutulmaları gerektiğini vurgulayarak, Filistin halkına olan desteğin artarak devam ettiğini söyledi. Bakan, 13 Ekim'den bu yana 10 uçakla 214 ton insani yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştırıldığını, ayrıca denizyoluyla da hastane ekipmanları, ilaçlar, acil müdahale üniteleri ve daha birçok yardımın Mısır'a gönderildiğini belirtti. İlave yardımların denizyoluyla taşınmasına yönelik planlamaların sürdüğünü aktardı.

Uluslararası Destekler: 11 Milyon Dolarlık Katkı Bakan Uraloğlu, uluslararası platformlarda da Filistin halkına yönelik desteklerin devam ettiğini ifade ederek, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na 10 milyon dolarlık katkıda bulunulduğunu ve son gelişmeler ışığında ek olarak 1 milyon dolar daha destek sağlandığını açıkladı. Ayrıca, Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören hastaların Türkiye'de tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

Gelecek İçin Umudun İfadesi: Barış ve İstikrar Arayışı Son günlerdeki insani aranın olumlu bir adım olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, asıl hedeflerinin çatışmaların tamamen sona ermesi ve Filistin'de adil ve kalıcı bir barış sürecinin başlatılması olduğunu dile getirdi. Filistin meselesinin çözülmeden bölge ve dünya genelinde kalıcı barışın ve istikrarın sağlanamayacağının altını çizen Uraloğlu, 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı liderliğindeki girişimlerle kan dökülmesinin engellenmesi ve Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için çaba harcadığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları, Filistin halkına yapılan yardımların önemini ve barış arayışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.