İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Kendisine Mektup Yazan Türk Kıza Cevap Yazdı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e mektup yazan Aydınlı Bade Ekiz'e Kraliçe II. elizabeth'ten cevap geldi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Kendisine Mektup Yazan Türk Kıza Cevap Yazdı

Kraliçe Elizabeth, kendisine mektup yazan 5. sınıf öğrencisi Aydınlı kıza cevap verdi.

Aydın Özel Başak Koleji 5. sınıfta okumakta olan Bade Ekiz isimli kız çocuğu, İngilizce dersi kapsamında kültürlerarası iletişim ile İngilizce dilini geliştirmek amacıyla İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e  bir mektup yazdı. Ekiz'in yazdığı mektuba cevap geldi.

"The Queen wishes me to write and thank you for your lovely letter and for photograph of you with your dog, Caookie

Her Majesty was wery pleased to hear from you and, although unable to reply to you personelly, The Queen appreciated your kind interest in her life and work.

I enclose a little information which I hope you will enjoy, and I am to thank you once again for your goog wishes for Her Majesty the great care and thought you have taken with your letter to the Queen." denilen mektubun çevirisi ise şu şekilde:

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

"Kraliçe güzel mektubunuz ve köpeğiniz Caookie ile fotoğrafınız için yazmamı ve teşekkür etmemi istiyor.

Majesteleri sizden haber almaktan çok memnun oldu ve size kişisel olarak cevap veremese de, Kraliçe onun yaşamı ve işine gösterdiğiniz ilgiyi takdir etti.

Hoşunuza gideceğini umduğum küçük bir bilgi ekliyorum ve Kraliçe'ye yazacağınız mektubunuzla birlikte göstermiş olduğunuz büyük özen ve düşünceleriniz için Majesteleri için dilekleriniz için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum."