İletişim Başkanı Altun'dan Sert Tepki: İsrail Hükümeti, Türkiye'yi Karalama Peşinde!

İsrail Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nın sivillere karşı işledikleri suçları gizlemek için dikkatleri başka yönlere çekmeye çalışmaları şaşırtıcı değil. İsrail yönetimi, Filistin halkına yönelik saldırılarını gizlemek için sadece dezenformasyon yaymakla kalmıyor, aynı zamanda üst düzey liderlerini de Türkiye aleyhine yalanlarla meşgul etmeye çalışıyor.

İletişim Başkanı Altun'dan Sert Tepki: İsrail Hükümeti, Türkiye'yi Karalama Peşinde!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine sosyal medya üzerinden sert bir tepki gösterdi. Altun, İsrail hükümetinin Türkiye hakkında dezenformasyon yaydığını belirterek şunları dile getirdi: "İsrail Başbakanı ve Dışişleri Bakanı, sivillere karşı işledikleri savaş suçlarından kaçmak için dikkatleri başka yönlere çekmeye çalışıyor. İsrail yönetimi, Filistinlilere yönelik saldırılar konusunda gerçek dışı bilgiler yayarken, ülkelerinin en üst düzey liderlerini Türkiye'ye karşı yalanlarla meşgul etmeye çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her zaman gerçekleri cesurca dile getirdi ve bundan sonra da aynı cesaretle devam edecek. İsrail hükümetinin Gazze'de bir ayı aşkın süredir yaptıkları tüm dünya tarafından görüldü. Gerçekler dezenformasyonla örtülemez."

"Barış İçin Atacağımız Adımlar Kararlılıkla Devam Edecek"

Altun, İsrail ve Filistin arasında köklü bir barışın sağlanması gerekliliğine vurgu yaparak şunları ekledi:

"Netanyahu gibi, uzun yıllardır her türlü barış çabasını boşa çıkaran bir siyasetçinin, Filistinli sivilleri hedef alan anlamsız savaşının gerçeklerini duymaya tahammülü yoktur. Netanyahu ve onun gibi aşırılık yanlısı kişiler, işgal, etnik temizlik ve savaş suçlarının destekçileridir. Bölgede barışa yönelik bir çaba içinde değillerdir ve her fırsatta savaşı sürdürme çabasındadırlar. Dünya, kalıcı bir barış için harekete geçmelidir, çünkü İsrailli politikacılar sürekli olarak şiddeti teşvik etmeye devam ederken. Adil ve dengeli bir barış için birlik olmalı ve onların kötü niyetli planlarına engel olmalıyız. İsrailli politikacıların Filistinli sivillere yönelik işledikleri suçları bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Liderlikleri, yalanlar ve iftiralarla bu gerçeği kamufle edemez. Barışa yönelik kararlılığımızı, İsrail'in sistematik savaş propagandası ve yanıltıcı bilgi kampanyalarına rağmen sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye, Filistin'i asla yalnız bırakmayacaktır!"