İdlip'teki Hain Saldırı Dış Basında

İdlip 'teki alçak saldırı dış basında geniş yer buldu. İşte 33 askerimizin şehit düştüğü hain alçak saldırı sonrası dış basındaki bazı haberler.

İdlip'teki Hain Saldırı Dış Basında

Alçak saldırı dış basında.

Suriye 'deki alçak saldırı dış basında geniş yer buldu. İşte dış basında İdlip 'teki rejimin hain ve alçak saldırısı.

The Week: Suriye 'deki yoğun mücadelenin insanlık krizine yol açıldığının belirtildiği haberde Rahmi Doğan 'ın 29 şehit var açıklaması verildi.

TASS: TASS haber ajansı tarafından verilen haberde Rahmi Doğan 'ın açıklamasına yer verildi ve 33 Türk askerinin saldırı sonucu hayatını kaybettiğine yer verildi. 

CNN: Cnn , yayımladığı haberinde Cumhurbaşkanlığı 'ndan gelen açıklamaya yer verdi. Haberde , Suriye 'den henüz bir açıklama yapılmadığı bildirildi. 

"TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA DOĞRUDAN ÇATIŞMA ÇIKABİLİR" DEDİ

ABD New York Times Gazetesi ise bugün kaleme aldığı haberinde saldırı sonrası Türkiye 'nin misillemesinin Rusya ile türkiye arasında çatışmaya yol açabileceğini yazdı. Haberde , "Türk Ordusu, Perşembe günü geç saatlerde Suriye'nin kuzeybatısındaki bir hava saldırısında kitlesel kayıplara maruz kaldı; bu, NATO üyesi Rusya ile Türkiye arasında doğrudan bir çatışma ortaya çıktığından korkular Suriye savaşının gidişatını önemli ölçüde değiştirebilecek bir saldırı oldu." ifadelerine yer verildi.

The Guardian: Haberde Perşembe gecesi gerçekleşen saldırıda 33 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Whashington Post: "Türkiye Perşembe günü yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin hava saldırısının Ankara'nın kuzeyindeki Şam ve Moskova arasında giderek değişken bir askeri çatışmaya dönüşen Suriye'nin kuzeybatısındaki savaşın parçaladığı bir il olan Idlib'deki 29 askerinin hayatını söyledi."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA