Hancock'tan Korkutan Açıklama: Ülkenin Tamamı Koronavirüse Yakalanacak

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüs pandemisine ilişkin yaptığı açıklamada, İngiltere'deki herkesin en az bir kez koronavirüsüne enfekte olacağını söyledi.

Hancock'tan Korkutan Açıklama: Ülkenin Tamamı Koronavirüse Yakalanacak

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra 5 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs , DSÖ tarafından pandemi ilan edilirken, bir çok Avrupa ülkesi her geçen gün önlemlerine yenilerini ekliyor. İtalya'nın ardından İspanya'da koronavirüs nedeniyle ülke genelinde kırmızı alarma geçerken, İngiltere'nin bu konudaki rahatlığı ülkedeki insanları dahi çileden çıkarır seviyelere geldi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, herhangi bir acil durum önlemi almayarak ülkece koronavirüse bağışıklık geliştirmeyi hedeflediklerini söylemişti. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüse ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkede herkesin en az bir kez koronavirüsüne enfekte olacağını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. İngiliz sağlık yetkililerince yapılan açıklamalara göre, ülke genelindeki vaka sayısı 1140 olurken, ölü sayısı 21'e yükseldi. Bakanlık şimdiye kadar yeni tip koronavirüs şüphesiyle 50 bin kişinin testten geçirildiğini açıkladı.