Hamas'ın Serbest Bıraktığı İsrailli Kadın: Militanlar Tarafından Götürülürken Cehennemi Yaşadım!

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın, Gazze Şeridi'nde esir tuttuktan sonra gece saatlerinde serbest bıraktığı esirlerden biri olan 85 yaşındaki Yocheved Lifshitz canlı yayında yaşadıklarını anlattı.

Hamas'ın Serbest Bıraktığı İsrailli Kadın: Militanlar Tarafından Götürülürken Cehennemi Yaşadım!

Hamas'ın Silahlı Kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları: Yaşananlar ve Son Durum

İzzeddin el-Kassam Tugayları: 2 Rehine Serbest Bırakıldı

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla dün gece 2 rehineyi daha serbest bıraktı. Bu olay, canlı yayında yaşanan ilginç bir anla birlikte gerçekleşti.

Yaşlı Kadın Yocheved Lifshitz'in Dokunaklı Anlatımı

85 yaşındaki Yocheved Lifshitz, serbest bırakılan rehinelerden biriydi ve Hamas militanıyla vedalaşırken yaşadığı anları canlı yayında paylaştı. Kendisini esir alan militanların şiddetine maruz kaldığını belirten Lifshitz, vücudunda oluşan morluklara dikkat çekti ve "Cehennemi yaşadım" dedi.

savass.jpeg

"Örümcek Ağına Benzeyen Tünellerde Tutulduk"

Yocheved Lifshitz'in anlatımına göre, Hamas militanları tarafından serbest bırakılmadan önce örümcek ağına benzeyen tünellerde tutulmuşlardı. Bu vahim deneyimi motosikletle götürülürken yaşamıştı.

Hamas'ın Sağladığı Yardımlar

Rehin alındığı süreçte yaşadığı şiddetin izlerini taşıyan Lifshitz, doktorun kendisini düzenli aralıklarla kontrol ettiğini ve Hamas'ın tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Eşler Hala Hamas'ın Elinde

Ne yazık ki, Yocheved Lifshitz'in eşi Oded ve Cooper'ın eşi Amiram hala Hamas'ın elinde rehin tutuluyor. Lifshitz'in kızı Sharone, babasının annesiyle birlikte tutulmadığını ve bu yüzden nerede olduklarını bilmediklerini ifade etti.

Bu olay, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın serbest bırakma sürecinin sadece bir yansımasıdır. Hamas'ın faaliyetleri ve bu tür olayların uluslararası boyutta nasıl ele alındığı hakkında daha fazla bilgi almak için yetkili kaynaklara başvurabilirsiniz.