Hain Saldırı Sonrası ABD'den S 400 Açıklaması

ABD 'den S-400 hava savunma sistemleri hakkında son dakika açıklaması geldi. ABD yetkilisi, “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu ve S-400’ten vazgeçmeleri gerektiğini görür” dedi.

Hain Saldırı Sonrası ABD'den S 400 Açıklaması

ABD'den S400 açıklaması.

İdlip'teki alçak saldırı sonrası ABD 'den yeni bir açıklama geldi. Amerika Birleşik Devletleri ’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, yaptığı son dakika açıklamasında Suriye ’de yaşanan gelişmeler bağlamında, Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçeceğini umduklarını söyledi. 

Hutchison, bugün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’ye,  Rusya 'dan S-400 hava savunma sistemlerini almaması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu ve S-400’ten vazgeçmeleri gerektiğini görür”

Hutchison açıklamasının devamında, Suriye’de şu anda gelişen durumun, “Türkiye ve Rusya arasında yaşanan her şeye ağır basması” gerektiğini dile getirdi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib ve S-400 konularının farklı olduğunu söylemişti. 

Kamubulteni.com  | Ankara