"Geleceğin Yıldızı Olacak" Diyorlardı! Futbolu Bırakıp Mafyaya Girdi

İsveç'in en yetenekli genç futbolcularından birisi olarak gösterilen eski milli futbolcu Jurkoviç, 3 sene önce futbolu bırakarak mafyaya geçiş yaptı.

"Geleceğin Yıldızı Olacak" Diyorlardı! Futbolu Bırakıp Mafyaya Girdi

Suç örgütü lideri olarak anılan 23 yaşındaki Jurkovic'in ismi ülkenin en tehlikeli isimleri arasına girmiş durumda. İsveçli futbolcu Lllija Jurkovic, futboldan mafyaya geçen nadir isimlerden biri olarak tarihe geçti. Müthiş genç yetenek olarak anılan Jurkovic, meşin yuvarlak yakınlarındaki parlak bir geleceği redderek kendisini suç dünyasının cazibesine kaptırmış durumda. AIK Stockholm altyapısında yetişen Jurkovic, kulübün ve İsveç futbolunun geleceği olarak işaret ediliyordu.

U19 takımında 4 maçta 10 gol atarak dikkatleri üzerine çeken ve A takımda idmanlara çıkmaya başlayan genç isim, daha sonra İsveç Genç Milli takımına da çağrılmış ve Vasalund kulübüne transfer olarak profesyonel sözleşmesini imzalamıştı.  Ülkenin en genç yetenekli isimlerinden Jurkovic, daha sonra ani bir arar alarak suç dünyasına girdi. Henüz 23 yaşına rağmen 3 silahlı soygun, dolandırıcılık ve silah kanununa muhalefet gibi suçlardan gözaltına alınan Jurkovic, cinayete teşebbüsten de yargılandı fakat delil yetersizliğinden dolayı bırakıldı. İki kez cezaevine girip çıkan Jurkovic, ülkedeki tehlikeli isimler listesine girmiş durumda.