Gece Yarısı Şoku: Rusya'nın Ukrayna'ya Yönelik Noel Saldırısı!

Rusya, Ukrayna'nın Herson kentine Noel gecesinde bir saldırı düzenledi. Herson Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, saldırılarda bir kişinin öldüğünü ve iki kişinin yaralandığını bildirdi.

Gece Yarısı Şoku: Rusya'nın Ukrayna'ya Yönelik Noel Saldırısı!

Rusya'nın Herson'a Saldırısı Detayları Rusya, Ukrayna'nın güneyinde yer alan Herson kentini hedef aldı. Prokudin, son 24 saat içinde 71 saldırının gerçekleştiğini, bunlardan altısının Shahed İHA'larıyla yapıldığını ifade etti. Saldırılar neticesinde bir kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin de yaralandığını açıkladı.

Zelenski'den Başsağlığı ve Açıklamalar Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıların tüm gece devam ettiğini vurgulayarak, "Rusya'nın Herson'a düzenlediği saldırıların sonuçlarıyla mücadele tüm gece sürdü. Teröristler bilinçli olarak sivil altyapıyı ve normal yaşam alanlarını hedef aldılar. Bombalamalar sonucunda okullar, bir kazan tesisi, hastaneler, şehir ısıtma sistemleri ve özel/çok katlı konutlar zarar gördü. Yaralılar arasında bir çocuk da bulunmakta, tüm yardım ekipleri onlara ulaştı. Ne yazık ki, hayatını kaybedenler de oldu. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Elektrik ve ısı tedarikini yeniden sağlamak için gerekli tüm hizmetler ve kurtarma ekiplerimiz 24 saat boyunca çalışıyor" dedi