Gazze'nin Cesur Çocuklarından Büyük Adım: BM'ye Gönderdikleri Mektupla Dikkat Çekiyorlar!

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Dünya Çocuklar Günü'nde Gazze'deki çocuklardan aldığı bir mektubu kamuoyuyla paylaştı. Gazzeli öğrencilerin mektubunda, dünya genelindeki tüm çocukların sahip olduğu temel hakları talep ettikleri vurgulandı.

Gazze'nin Cesur Çocuklarından Büyük Adım: BM'ye Gönderdikleri Mektupla Dikkat Çekiyorlar!

Gazze Okulu Çocuklarından Bir Mektup: Temel Haklarımızı Arıyoruz

UNRWA'nın faaliyet gösterdiği Gazze'deki bir okuldan gelen mektupta, çocuklar temel haklarından yoksun bırakıldıklarını ve bu durumun derin bir üzüntü ve endişe kaynağı olduğunu belirtti. Gazze'deki ailelerin sürekli bombardıman altında olduğunu ve yaşamın temel gereksinimlerinden yoksun bırakıldığını ifade ettiler.

'YAŞAM HAKKI' TALEBİ: Çocukların Duyguları ve İhtiyaçları

Gazze'deki çocuklar, en öncelikli hakları olan yaşama, güvenlik, barış, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarının ellerinden alınmasına karşı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ayrıca, uluslararası koruma altındaki okullarının bile bombardıman ve yıkımdan kaçamadığını belirtti.

'DÜNYA BU ACILARA NASIL SESSİZ KALIYOR?' Çağrısı

Barış ve güvenlik çağrısı yapan çocuklar, dünyadan kendilerine destek olmasını ve yaşadıkları acılara son verilmesi için uluslararası eylem çağrısında bulundu. Masum çocukların her gün acı çektiğini ve haklarının ellerinden alındığını belirterek dünyanın sessiz kalmasına anlam veremediklerini dile getirdiler. Acılarının sona ermesi için yardım ve uluslararası eylemin şart olduğunu vurguladılar.

Bu duygusal çağrı, Gazze'deki çocukların temel haklarını geri kazanmak için tüm dünyadan destek beklediğini bir kez daha hatırlatıyor. Umuyoruz ki bu çağrılar duyulur ve çocukların acılarına son verilmesi için gerekli adımlar atılır.