Gazze'de 450 Hedef Vuruldu!

İsrail Hava Kuvvetleri, son 24 saat içinde Gazze Şeridi'nde yaklaşık 450 hedefi vurduğunu açıkladı. Bu saldırılarda Hamas'a ait yerleşke ve mevziler hedef alındı.

Gazze'de 450 Hedef Vuruldu!

İsrail Hava Kuvvetleri'nin Operasyonu

İsrail Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, savaş uçakları tarafından terör örgütü Hamas'a ait askeri yerleşkeler, gözlem noktaları, tanksavar mevzileri ve benzeri 450 hedefin vurulduğu belirtildi. Ayrıca deniz kuvvetleri, terör örgütünün karargahlarına, tanksavar füze fırlatma mevzilerine ve diğer gözlem noktalarına saldırdı. Hava Kuvvetleri, Amman ve Şin Bet'in istihbarat rehberliğinde operasyon gerçekleştirdi ve Cemal Musa gibi terör örgütü Hamas'ın özel güvenliğinden sorumlu komutanları ortadan kaldırdı. Ayrıca, saha düzeyindeki komutanlar da birliklerin savaştığı taburlarda ortadan kaldırıldı.

israil-yine-sivilleri-hedef-aldi-goruntuler-16487717-9801-m.jpg

Gazze'deki İnsan Kaybı

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda 9 bin 770 sivil hayatını kaybetti, 24 bin 808 sivil ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin 4 bin 8'i çocuk, 2 bin 550'i kadın ve 596'sı yaşlıydı.

Bu operasyonun sonuçları ve etkileri bölgedeki tüm taraflar için büyük önem taşıyor. Umarız ki taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulunur ve bölgedeki gerginlik sona erer