Gazze Şeridi'nde İsrail'in Vurduğu Noktaların Sayısı 400'ü Geçti! Ana Hedef Hamas'ın Tünelleriymiş

İsrail Savunma Kuvvetleri, son 24 saat içinde Hamas'ın tünellerini hedef alarak Gazze Şeridi'nde 400'den fazla noktayı vurdu. Saldırı anlarına ait görüntüler de paylaşıldı.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in Vurduğu Noktaların Sayısı 400'ü Geçti! Ana Hedef Hamas'ın Tünelleriymiş

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze Operasyonu: 400'ten Fazla Hedef Vuruldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi'nde son 24 saat içerisinde 400'ten fazla hedefi vurduğunu duyurdu. IDF, saldırının görüntülerini de paylaştı.

Hamas'ın Terör Kapasitesine Darbe

IDF'den yapılan açıklamada, "IDF, Hamas'ın terör kapasitesini ortadan kaldırmaya yönelik geniş çaplı bir operasyonla son 24 saat içinde 400'ten fazla terör hedefini vurdu. Hamas'ın İsrail'e roket atmaya hazırlanan silahlı birlikleri, teröristlerin deniz yoluyla İsrail'e sızmasını sağlayan Hamas tünelleri vuruldu. Hamas komuta merkezleri operatörler tarafından kullanılmakta ve silahlar camilerde depolanmaktadır" denildi.

İsrail'in Ana Hedefi: Hamas Tünelleri

BİR GECEDE EN AZ 120 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİFilistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının gece Gazze'nin çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 120 kişi yaşamını yitirdi. 7 Ekim'den beri süren saldırıların genelinde ise toplam can kaybı 5.791'e yükseldi.

Onlarca Yaralı

ONLARCA DA YARALI VARHan Yunus, Refah, Beyt Lahiya, Cibaliya kentleri ile Beric Mülteci Kampı'nda sivil yerleşim yerleri hedef alınırken, saldırılarda onlarca kişi de yaralandı. Bombalanan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Hamas'ın Tünelleri

Öte yandan; Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatını askıya alan İsrail'in çekincelerinden birinin Hamas'ın Gazze'nin altına inşa ettiği yer altı tünelleri olduğu ifade ediliyor. Yıllar içinde Gazze'ye inşa edilen tünellere ait görüntüler ara ara gündeme geliyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da dün yaptığı paylaşımda, "Gazze'de karşılaşacağınız şey bu" diyerek bir kez daha tünellere dikkat çekti.