Fransa'dan Barış Pınarı Harekatı Sonrası Skandal Karar

Barış Pınarı Harekatı kapsamında operasyonlar devam ederken Almanya, Norveç, Finlandiya ve Hollanda 'dan sonra bir skandal açıklama da Fransa 'dan geldi.

Fransa'dan Barış Pınarı Harekatı Sonrası Skandal Karar

Skandal karar: Fransa 'da Türkiye 'ye silah satışını durdurdu.

Suriye 'deki terör unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekat ı'nın yankıları uluslararası gündemdeki yerini koruyor. Norveç, Finlandiya, Hollanda ve Almanya 'dan sonra Fransa 'dan skandal Türkiye kararı geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Fransa, Türkiye 'ye silah satışına ilişkin kritik kararını dünya kamuoyuna duyurdu.

Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan ortak basın açıklamnasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tüm silah ihracatını askıya aldıklarına yer verildi.

TOPLAMDA 5 ÜLKE SİLAH SATIŞINI ASKIYA ALDI

Barış Pınarı Harekatı sonrası Almanya, Norveç, Finlandiya ve Hollanda yaptıkları açıklamalarda Türkiye 'ye silah satışının durdurulduğunu söylemişti.  Gelen son açıklama ile bu ülkelere Fransa 'da eklendi.

İSPANYA PATRİOT'LARI GERİ ÇEKERİZ DEDİ

İspanya ise harekat sonrası 'Suriye'deki gerilimin tırmanması durumunda' Türkiye 'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini duyurmuştu.

Son dakika haberleri için TIKLA TAKİP İSTEĞİ GÖNDER >> https://twitter.com/kamubultenicom

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA