Filistin Kızılayı'ndan Çarpıcı Açıklama: Hastaların Kuzeyden Güneye Nakliyesi Tam 20 Saat Sürüyor!

Filistin Kızılayı (PRCS), Birleşmiş Milletler (BM) ekipleriyle iş birliği içerisinde Şifa Hastanesi'nde tedavi gören 190 yaralının tahliyesini gerçekleştirdi. Ancak, tahliye sürecindeki kontrol noktasından geçişlerin neredeyse 20 saat sürdüğü ortaya çıktı.

Filistin Kızılayı'ndan Çarpıcı Açıklama: Hastaların Kuzeyden Güneye Nakliyesi Tam 20 Saat Sürüyor!

Uzun Süren Kontrol Noktası Geçişleri Hayati Risk Oluşturdu

PRCS, dün gerçekleşen tahliye operasyonunda Şifa Hastanesi'nden 190 yaralının, on dört ambülans ve iki BM otobüsüyle güneydeki diğer hastanelere nakledildiğini duyurdu. Ancak, kontrol noktasından geçişlerin aşırı uzun sürmesi nedeniyle hastaların yaşamlarının tehlikeye girdiğini bildirdi.

Yaralılar Diğer Hastanelere Nakledildi

PRCS tarafından yapılan açıklamada, yaralıların Han Yunus'taki Avrupa Hastanesi'ne, diyaliz hastalarının ise Refah'taki Abu Youssef Al-Najjar Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi. Toplamda 14 Kızılay ambulansı, iki Birleşmiş Milletler otobüsü ve diğer araçların tahliye operasyonunda yer aldığı ifade edildi.

Kontrol Noktasındaki Engeller ve Süreç

Tahliye sürecinin, konvoyun kuzey ve güney Gazze'yi ayıran kontrol noktasında engellenmesi ve detaylı bir denetime tabi tutulmasından dolayı yaklaşık yirmi saat sürdüğü belirtildi. Bu gecikme ise yaralıların ve hastaların hayatlarını tehlikeye soktu.

Sağlık Görevlilerinin Durumu

Hasta tahliyesi sırasında üç sağlık görevlisi ve bir refakatçinin gözaltına alındığını açıklayan PRCS, iki sağlık görevlisinin serbest bırakıldığını ancak üçüncü sağlık görevlisi Awni Khattab'ın hala gözaltında tutulduğunu belirtti